Oh no you didn’t?!?! (Fitnessfestivalen)

En liten sen uppdatering från Fitnessfestival-helgen men bättre sent än aldrig. Jag får ofta frågor om varför jag inte uppdaterar min blogg så ofta och svaret är alltid detsamma. Jag vill inte uppdatera med ”idag har jag gjort si och så”. Det har jag Facebook och Instagram för. Jag vill sätta en viss standard på min blogg så när mina läsare kommer in för att läsa så vet de att det är lite ”matnyttigt” och inte bara (förhoppnignsvis!) en massa svammel.

Så.. Om Fitnessfestivalen då! För er som inte vet så är handlar det om olika tävlingar i kroppsbyggning och SM. Om ni har hört talas om Lucia Pokalen så är det just på Fitnessfestivalen den hålls (i Göteborg). Sedan är den en hel del utställare som kommer dit och har sin monter där så det är verkligen värd en resa dit om ni inte redan besökt den 🙂 De flesta utställare har lite provsmaker så är det så att man kanske är sugen på ett kosttillskott eller liknande är det ett ypperligt tillfälle att prova på! Och den inspiration som finns där räcker för hela vinterhalvåret! Så, besök mässan nästa år! Ni kommer inte att ångra er!

Det var trevligt att se så många stora och starka tjejer och killar där.  En av utställarna som såg ut som en pansarvagn tittade på mig, på mina armar och sa ”Deffar du med de där armarna så….!!!”. Vad han inte insåg var att han precis tagit några raketer, kört in dem i ändan på mig och tänt på. Vilken djävla kick jag fick! Men min brist på disciplin tog dock över trots att jag idag försöker hålla en någorlunda diet! 🙂

HELL NO! Va fan hände här?

Jag har och kommer aldrig att förstå veganer. Jag har några vänner som är veganer och deras tankesätt är ingenting jag har förståelse för (dock acceptans!). Vegetarianer, uhm, det funkar. Även där förstår jag inte. Speciellt när man snackar om stackars djuren när man sedan äter soyaprodukter  och annat som bryter ner regnskogar och annat som skadar djuren. Köp ekologiskt! Det gör jag! Det är i alla fall mer humant liv för djuren. Men detta handlar inte om mina åsikter om detta utan om en händelse som tog plats på Fitnessfestivalen som faktiskt gör mig uppriktigt upprörd. Inte för min skull, men för alla vegetarianers skull. Så.. om händelsen då?

Prozis Sverige – Gjorde bort sig?

Jag går runt på mässan, fyller magen med PWO’s, massa proteinbarer med mera som så friskt delar ut och som jag, som den barmhärtiga samariten ger mig själv uppdraget att inte låta deras gåvor vara orörda. Jag kommer fram till Prozis Sverige och det första som slår mig är deras val av modeller. Jag tänker inte gå närmare in på detta då jag mailat dem och att tjejerna möjligtvis kan läsa detta inlägg men det var inte hälsosamma utan mer undernärda och det är oerhört synd att ett företag som Prozis ger dessa tjejer en oerhört konstigt verklighetsillusion. Nu är det säkert många som tänker ”Ja men vem är du som dömer dem?”. Nej, precis. Men jag har jobbat med tjejer som har varit undernärda och lidit av Anorexia Nervosa. Prozis vill representera träning och hälsa – Det gjordes inte denna gång. Men återigen, det är inte det som jag blev chockad över. En av de vänliga tjejerna frågar om jag vill smaka på deras protein. Absolut! (Barmhärtig samarti, remember?). Inte en, inte två utan tre småglas sveper jag i mig för det var ruggigt gott. Tjejen utbrister ”Och det bästa? Det är inte gjord på vassle utan på köttprotein!! :):)”…

VA?! Utbrister jag sakligt irriterad. Jag vet inte varför jag blev så arg, men tänk om jag varit vegetarian? Nu vet jag inte hur vegetarianer beter sig om de frågar om allt innehåll innan de stoppar i sig saker men det finns ju som standard (som jag kände till sen innan) protein från mjölk och protein från egg (i form av proteinpulver). Men köttprotein? Vad säger du?! Jag är vegetarian! Detta är oacceptabelt!…

Tjejen, en aning chockad och helt vilse i vad hon ska svara säger: Ja men det är inte kött du äter!! Bara proteinet från köttet! (Tada…….Not.).

Jag svarar enkelt: Jag är emot slakten av djuren.. Och nu har jag druckit något som blivit slaktad. Why?! När jag ser hur tjejen är på väg att försvinna i ett stort hål går jag fram och viskar att jag inte är vegetarian men att hon måste informera folk innan de sätter den mot munnen utifall att. Nu så här i efterhand är det roligt men jag känner mig också lite dum som gjorde så.

Vad tycker ni? Var det okej av Prozis att servera köttprotein utan att tala om för konsumenten att det är köttprotein? Borde jag ha frågat? Sannolikhetsinlärning (ni vet, jag ser och dricker bara proteinpulver gjorda av mjölk) i all ära. Men är det mitt ansvar? Eller har vi lika ansvar?

 

3 tankar om “Oh no you didn’t?!?! (Fitnessfestivalen)

 1. Karin - Legs ftw! says:

  Såg också dom där tjejerna och blev helt chockad :O

  Skitbra sagt om proteinet! Jag var ju vegetarian i 10 år och jag hade blivit jätteledsen och arg om jag inte fått veta att det var gjort av kött.. Och jag hade inte heller tänkt på att fråga innan! Elias som fortfarande är veg håller med och hälsar att det var bra skrivet =D

  Synd att vi inte träffade dig på FF, jag var ner 5 sekunder på mässan bara, hade fullt upp hela tiden!

 2. Rebecka Fors says:

  Tycker att det var extremt oproffsigt gjort. Som kund vill man ju såklart veta vad man stoppar i sig, och visst kan man ju fråga själv men jag tycker att det är viktigt som försäljare att berätta vad som finns i produkten dom säljer.

 3. malin says:

  Har alltid velat åka ner på FF men både varit för dyrt eller opassande med datumet 🙁 nästa år vill jag.. Har faktiskt funderingar själv i att tävla i Lucia om två år. De säger att jag kan på ett år men lite stor omställning på så kort tid kan jag tro också så vill ha lite tid. Är ju en hel del som ska fixas o ändras på 😛 haha javisst du kan få låna mina armar varannan vecka 😉 men eller hur det här vädret och mörkret gör ju en galen ändå. samt att jag enbart jobbar kvällar men inte tusan lyckas somna om på mornarna så då går man ju ner på gymmet 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *